Σεπτέμβρης! Ας ξεκινήσουμε μαζί με τα σχολεία...

22/09/2018
από Χρύσα Καλλιγιάννη
challenge game


Ο Σεπτέμβρης για πολύ κόσμο είναι ένας μήνας σχεδιασμού και προγραμμάτων. Για μας τα προηγούμενα χρόνια ήταν ταυτόχρονα ένας μήνας τρελών εξόδων. Έτσι πλέον συνηθίζουμε το συγκεκριμένο μήνα να κάνουμε δώρα σε μανούλες που ανάμεσα σε σχολικές λίστες κι εγγραφές φροντιστηρίων, μένουν ταπί και ψύχραιμες στο τέλος. Για κάποιο λόγο φέτος έχουμε μεγάλα αποθέματα καλής διάθεσης κι αποφασίσαμε να μην αρκεστούμε μόνο στο μήνα Σεπτέμβρη. Δώρα θα κάνουμε στο εξής

Βάπτιση Στρουμφάκια

14/09/2018
από Χρύσα Καλλιγιάννη
baptisi strumfs

Βάπτιση είναι ένα από τα επτά τελετουργικά μυστήρια των Χριστιανικών εκκλησιών με χρήση νερού ως συμβόλου εξαγνισμού, που σηματοδοτεί την εισαγωγή του πιστού στο σώμα της εκκλησίας. Η λέξη βάπτισμα προέρχεται από το ρήμα βάπτω/βαπτίζω που σημαίνει «βυθίζω συχνά ή έντονα, βουτάω, καταδύω».
Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση ο νεοφώτιστος πρέπει να καταδύεται πλήρως στο ύδωρ (τριτή κατάδυση), ενώ η δι'επιχύσεως ή ραντίσματος βάπτιση αποτελεί κακοδοξία. Το μυστήριο αυτό τελείται στις 8 ή τις 40 ημέρες από την γέννηση, ενώ υπάρχουν

Στολισμός Γάμου.

03/09/2018
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Ο Αύγουστος έφυγε, το καλοκαιράκι (που το φετινό δεν το λες και καλοκαιράκι με τόσες βροχές...) φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του! Σε λίγο θα αρχίσουν και τα σχολεία κι ο καθένας μας θα μπει ξανά στη σειρά και τις συνήθειές του! Με το ξεκίνημά του λοιπόν ο Σεπτέμβρης είχε χαρμόσυνα γεγονότα! Ένα

Μπομπονιέρα Γάμου Μπουκάλι

02/09/2018
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Ένα ιδιαίτερα δημιουργικό καλοκαίρι το φετινό! Αρραβώνες, γάμοι, γεννητούρια, βαφτήσια με την σωστή ή κι όποια σειρά (κάθ' ότι καμία σημασία δεν έχει βεβαίως βεβαίως....) γέμισαν παραγωγικά τις μέρες μας. Και μπορεί να παραπονεθήκαμε κάποιες στιγμές ότι μάλλον δε θα κάνουμε καμιά βουτιά στο τέλος, ευτυχώς μόνο στα παράπονα μείναμε! Και τις βουτιές μας... και τις βόλτες μας....

Κέρασμα Γέννησης!

28/08/2018
από Χρύσα Καλλιγιάννη
birth bon bon

 

Η ζωή είναι μια όμορφη πορεία! Παρ' ότι πολλές φορές συμβαίνουν και γεγονότα που μπορεί να την κάνουν στενάχωρη, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι όλα είναι για να συμβαίνουν, ηρεμείς και συνεχίζεις να βλέπεις τον κόσμο όμορφο! Εξ' επαγγέλματος, ζούμε συχνά στιγμές έντονα εναλλασόμενες από τη λύπη στη χαρά κι απ' τη χαρά στη λύπη, προσπαθώντας πάντα να ανταποκριθούμε με σύνεση, ευγένεια κι απέραντη αγάπη γι' αυτό που κάνουμε. Το τελευταίο αυτό διάστημα λοιπόν παρ' ότι δεν ήταν όλες μας οι στιγμές... 

Ρομαντικός Αρραβώνας!

06/08/2018
από Χρύσα Καλλιγιάννη
engagement rings

Στη ζωή συμβαίνουν γεγονότα! Εκ του αντικειμένου μας, αυτά στα οποία κυρίως εστιάζουμε είναι οι γάμοι, τα βαφτίσια αλλά και οι αρραβώνες!

Αρραβώνας.... αχ ναι, αρραβώνας! Γεγονός που επισημοποιεί αυτή την πρώτη στιγμή της συνύπαρξης δύο ανθρώπων!

 

Κάντε μια βουτιά!

03/08/2018
από Χρύσα Καλλιγιάννη
back2back

Οι καλοκαιρινές μας διακοπές έχουν ανακοινωθεί εδώ και κάμποσο καιρό τώρα! Όλοι,  πέρα από κάθε πιθανή δυσκολία, στουμπώνουμε ρούχα και μαγιό σε βαλίτσες... βάζουμε μπουκάλια με νερό σε γλάστρες για να μην ξεραθούν και τα λουλούδια μας, όσο εμείς θα βουτάμε στα βαθιά! Στο scrap-crafts.gr λοιπόν κάνουμε ακριβώς το ίδιο... 

Καλοκαιρινές Διακοπές!

23/07/2018
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Όπως κάθε χρόνο, έρχεται ο καιρός των καλοκαιρινών διακοπών! Έτσι και για τη φετινή χρονιά λοιπόν ήρθε αυτή η ώρα!

Παιδικό - Εφηβικό πάρτι

23/03/2018
από Χρύσα Καλλιγιάννη
mixed media

Ιδιαίτερες δημιουργίες, βασισμένες στις επιθυμίες και τις ιδέες σας! Διηγηθείτε μας το όνειρό σας κι εμείς με πολλή αγάπη και μεράκι θα το κάνουμε πραγματικότητα! Απλά γιατί η όλη δημιουργική διαδικασία, είναι για μας το δικό μας όνειρο και το ζούμε μαζί σας!

Photo Booth για παιδικό πάρτι γενεθλιών! Κατασκευή μακετόχαρτο με τεχνικές papier mache, scrapbooking και mixed media! 

Advent Calendar

02/12/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη
advent calendar

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο δημιουργική περίοδος για όλους! Ιδέες που συγκεντρώνονται καιρό πριν, γίνονται σιγά-σιγά δημιουργήματα που κοσμούν το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο! Πώς θα μπορούσε λοιπόν να μην είναι και για μας! 

Φέτος λοιπόν έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ κι έχουμε δημιουργήσει απίστευτα πολλά καλούδια για τις γιορτινές μέρες! Κάποια απ' αυτά δοκιμάσαμε και τα φτιάξαμε για πρώτη φορά, κάποια άλλα είναι πια καθιερωμένα και γίνονται από τα χεράκια μας χρόνια τώρα! 

Μια τέτοια "καθιερωμένη" δημιουργία μας

Scrapbooking Εξέλιξη LOs Τίτλος και Journaling

22/11/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Στα πλαίσια των σεμιναρίων που έχουμε ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες πια, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε σε ένα άρθρο τις βασικές αρχές για τη δημιουργία σελίδων scrapbooking. Πληροφορίες που εύκολα πλέον μπορεί να βρείτε παντού! Η διαφορά των αποτελεσμάτων δεν βασίζεται σ'αυτές και μόνο τις βασικές αρχές, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σας πείσουν γι'αυτό! Πόσο απογοητευτικό θα ήταν να καταστρέψετε ουσιαστικά φωτογραφίες ετών πιστεύοντας παρεούλες σε καφενεία που απλά αναπαράγουν αυτά που διαβάζουν εδώ... ή σε άλλα παρόμοια blogs.

Super Secret Santa 2017

17/11/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη
challenges

Ο Secret Santa είναι ένα έθιμο που λατρεύουμε και που τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε παίξει μέσα από το blog μας μαζί σας προκειμένου να το γνωρίσετε και να το λατρέψετε κι εσείς! Η ανταπόκρισή σας ήταν -ειδικά πέρισυ- παραπάνω από το αναμενόμενο ικανοποιητική, γεγονός που μας άφησε αυτή τη γλυκιά αίσθηση της επιτυχίας. Φέτος θα παίξουμε με ένα διαφορετικό τρόπο!

Κύκλος Σεμιναριών 2017-1018

16/11/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, κάνουμε κι εμείς την επανεκίνηση των σεμιναρίων που τόσο πολύ μας ζητάτε! Οι φίλοι απ' τα παλιά, θα θυμάστε παλαιότερες συναντήσεις μας με θέματα όπως το Scrapbooking, τεχνικές βιβλιοδεσίας, καμβάδες και πίνακες με διάφορες τεχνικές καθώς και χαρτοπολτό που τόσο μας αρέσει! Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για όποιο από τα θέματα σας ενδιαφέρει,  για το τι περιλαμβάνει ο κάθε κύκλος, καθώς και για τον τρόπο συμμετοχής.Τα τμήματα απευθύνονται σε ενήλικες

Κρυφοκοιτάγματα!

13/11/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη
Christmas Planner

Θα μας έχετε σίγουρα βαρεθεί να σας λέμε συνεχώς να είστε δημιουργικοί, ότι είναι χαλαρωτικό κι ότι περνάμε υπέροχα δημιουργώντας! Είναι κι αυτές οι μέρες των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, τα social media γεμάτα από ιδέες κατασκευών, πώς να αντισταθούμε? Έχουμε βγάλει όλα μας τα καλλιτεχνικά υπάρχοντα και υλοποιούμε όσες πιο πολλές ιδέες μπορούμε!

Από τα πρώτα που είδαμε και που αποφασίσαμε να βάλουμε ως μάθημα σεμιναρίου στο μήνα Νοέμβρη ήταν τα Christmas Planner και Christmas Days! Για τα συγκεκριμένα μαθήματα χρησιμοποιήσαμε διαφορετικές συλλογές χαρτιών, δεν παύει όμως την αρχική ιδέα να την πήραμε από το αγαπημένο Pinterest! Και φυσικά πριν γίνει μάθημα, θα έπρεπε να το έχουμε πρώτοι εμείς φτιάξει!

Ατυχήματα ?!?!

12/11/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη
broken wood

Οι "ρόζοι" είναι το αδύναμο σημείο για τα έπιπλα, για το λόγο αυτό και οι μαραγκοί αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα κομμάτια που τους περιέχουν, στις κατασκευές τους! Όταν αυτό συμβαίνει και μόνο όταν το σχέδιο του επίπλου ή της κατασκευής το απαιτεί, επαξεργάζονται με ιδιαίτερο τρόπο τα σημεία αυτά! Εμείς μαραγκοί δεν είμαστε...

Scrapbooking Δημιουργικό απόγευμα!

08/11/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη
Birdhouse

Μπορεί να παραδίδουμε μαθήματα scrapbooking στο χώρο μας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι κι εμείς δεν παρακολουθούμε ανάλογα μαθήματα ώστε να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας, προκειμένου να τις μεταλαμπαδεύσουμε στους συμμετέχοντες των δικών μας σεμιναρίων. 'Ετσι έχουμε παρακολουθήσει σεμινάρια τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα από καταξιωμένους scrapbookers του εξωτερικού, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας!

Mixed Media Art

23/10/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Προκλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο, είναι μηνιαίες δράσεις δημιουργιών βασισμένες σε υλικά, χρώματα, είδη τεχνικών ή κι όλων μαζί συγκεντρωμένων σε αυτό που ονομάζουμε moodboard ή ελληνιστί πίνακα διαθέσεων έμπνευσης! Είναι μια δράση που κι εμείς έχουμε στο πλάνο μας να οργανώσουμε μέσα από το blog μας εν καιρό, για όσους από εσάς επιθμείτε να συμμετέχετε! Κατά καιρούς όμως και διότι η καλλιτεχνική μας φύση δε μας αφήνει σε ησυχία, συμμετέχουμε κι εμείς σε προκλήσεις ομάδων που αγαπάμε και μας εμνπέουν. Για μια τέτοια λοιπόν δημιουγήσαμε τις προηγούμενες μέρες στα πλαίσια του σεμιναρίου mixed media που κάνουμε κάθε Πέμπτη!

Video Tutorial Βασικές Πλέξεις Βελονάκι

11/06/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Έφτασε λοιπόν και η στιγμή να κάνουμε μια ανάρτηση όπου θα σας παρουσιάσουμε ένα ακόμη αγαπημένο μας χόμπυ! Το πλέξιμο! Θα ξεκινήσουμε με πλέξιμο βελονάκι, από τις πιο αγαπημένες μας ενασχολήσεις. Το καλοκαίρι, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είναι για μας ο ιδανικός καιρός για να δημιουργήσουμε χειμερινά έργα, τα οποία θα προλάβουμε να έχουμε έτοιμα ώστε να φορέσουμε τον προσεχή Χειμώνα!

Πακέτο Νονού Minie Mouse (Video Διαγωνισμού)

10/06/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Από τις 19/05/2017 τρέχει στο FB ο διαγωνισμός μας για ένα πακέτο νονού με θέμα Minie Mouse! Αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19/06, οπότε και στις 20/6 θα γίνει και η κλήρωση για την ανάδειξη του/ της τυχερού / τυχερής! 

Εμείς από τη μεριά μας, και θέλοντας να έχουν όλοι μια εικόνα του πως θα είναι τελικά αυτό το πακέτο, αποφασίσαμε να βιντεοσκοπήσουμε κάποια από τα σημεία της δημιουργίας του! Επίσης θεωρούμε πως ό,τι κι αν καταφέρνουμε να σας δείχνουμε, είτε μέσω video tutorials είτε μέσω φωτογραφικών tutorials, σίγουρα μπορούμε να σας εμπνεύσουμε ή και βοηθήσουμε στη δημιουργία των δικών σας κατασκευών! 

Πασχαλινός Διαγωνισμός LIKE & SHARE

30/03/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό μας και μπες στην κλήρωση να κερδίσεις ένα super Πασχαλινό πακέτο για να φτιάξεις τη δική σου χειροποίητη λαμπάδα!

Μπομπονιέρα - Τα μυστικά της δημιουργίας της!

24/03/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Στη διάρκεια των 10 και πλέον χρόνων της ύπαρξης μας στο χώρο του γάμου-βάπτισης, έχουμε πολλές φορές συναντήσει πελάτες που ενώ θέλουν να ασχοληθούν προσωπικά με την οργάνωση και διακόσμηση της εκδήλωσής τους, τρομάζουν στη σκέψη, φοβούμενοι ότι δεν είναι ικανοί για κάτι τέτοιο! Είναι άπειρες οι φορές που έχουμε εξηγήσει ξανά και ξανά με ποιο τρόπο δένονται οι μπομπονιέρες, πως κόβεται το σελοφάν ή η κορδέλα εύκολα και γρήγορα, ακόμα ακόμα πως υπολογίζεται η ποσότητα σε κιλά ή σε μέτρα για τα κουφέτα ή την κορδέλα αντίστοιχα.

Μπομπονιέρα

12/03/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Η ονομασία της προέρχεται από τη γαλλική λέξη bon-bon που σημαίνει “καραμέλες” και οι οποίες έδωσαν την ονομασία bonbonierre, στα μικρά κρυστάλλινα κουτάκια μέσα στα οποία τις πρόσφερε ο βασιλιάς της Γαλλίας Λουδοβίκος, ως δώρο στους καλεσμένους του!
Τα κουφέτα εμφανίζονται στην αρχαία Ελλάδα ως επιδόρπιο στους καλεσμένους, με τη μορφή επικαλυμένων αμυγδάλων ή φρούτων, με μέλι! Τα συναντάμε αργότερα στην αρχαία Ρώμη αλλά και μεταγενέστερα στην Ευρώπη.

Πασχαλινές Λαμπάδες 2017

11/03/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Πασχαλινή Λαμπάδα! Η αγωνία και προσμονή κάθε μικρού μπόμπιρα, όπως και κάθε μικρής πριγκίπισσας για τα πασχαλινά δώρα που ο νονός ή η νονά θα φέρει! Παππούτσια, ρούχα, παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, τσουρέκια και κόκκινα αυγά! Ξεχωριστή όμως θέση -κι αυτή κυρίως περιμένουν όλα τα ζουζούνια- κατέχει η πασχαλινή λαμπάδα. Και με αυτή θα ασχοληθούμε σήμερα!

Καλαθάκι από τσόχα! Μια εύκολη κατασκευή για να τη γεμίσετε με τα πασχαλινά σας αυγά.

10/03/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη
Δημοσιευμένη μας ανάρτηση 
στο περιοδικό Creativity
Άνοιξη 2016 / Τεύχος 9ο / Σελ. 57

 

Μια εύκολη κατασκευή για να τη γεμίσετε με τα πασχαλινά σας αυγά! 
 

Πινέλα κι ο καθαρισμός τους!

10/03/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη
καθαρισμός πινέλων

Όσοι από εσάς ασχολείστε γενικότερα με τις χειροτεχνίες, θα έχετε ίσως πειραματιστεί ή κι εντρυφήσει σε τεχνικές ζωγραφικής, mixed media, κι άλλων ανάλογων τέτοιων όπου το να λερώνετε τα χέρια σας με χρώματα, πάστες, κόλλες και βερνίκια δεν σας ενοχλεί καθόλου! Ανήκουμε κι εμείς στην ίδια παρέα! Ανακατεύουμε χρώματα, παίζουμε με όλες τις τεχνικές και δημιουργούμε συνεχώς, γιατί μας ηρεμεί και μας γεμίζει με αισιοδοξία!

Τα πινέλα σε συνδυασμό με τα χρώματα, αποτελούν τα βασικά μας εργαλεία!

Μαρτάκια απ' τα χεράκια σας

07/02/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Το έθιμο του “Μάρτη” ή “Μαρτιά” είναι γνωστό σε όλους! Έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και μάλιστα στα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου οι Μύστες έδεναν την “Κρόκη” στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση το Μάρτη φορούν στο χέρι τους τα παιδιά από την 1η ως την 31η του μήνα για να προστατευτούν από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης και να μην καούν απ' αυτόν.

Secret Santa Revealed

13/01/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, διοργανώσαμε το καθιερωμένο πια παιχνίδι ανταλλαγής δώρων “secret santa”. Αυτή τη φορά όμως είχαμε τη χαρά να έχουμε συμμετοχές κι από νέους φίλους.

Scrapbooking

12/01/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη
Είναι η μέθοδος και η τέχνη της διατήρησης, της παρουσίασης και της ταξινόμησης της προσωπικής κι οικογενειακής ιστορίας σε μορφή βιβλίου, κουτιού, κάρτας ή κάδρου!

Τυπικά αναμνηστικά, φωτογραφίες, καλλιτεχνικά δημιουργήματα, εκτυπώσεις, είναι τα συνηθέστερα αντικείμενα με τα οποία συνδέουμε τις αναμνήσεις μας κι αποτελούν το κέντρο των δημιουργημάτων scrapbooking.

New Year's Resolutions!

02/01/2017
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Blogοσπιτάκι ξέρετε ότι είχαμε από παλιά! Το είχαμε αφήσει να πιάσει αράχνες τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι αλήθεια, όμως περνούσαμε όμορφα μέσα σ'αυτό, κι αποφασίσαμε να μην αφήσουμε άλλο το χρόνο να περνά έτσι.

Η όρεξή μας για δημιουργία, θέλουμε να γίνει ο φάρος, για την αφύπνηση της δημιουργικότητας του καθενός από εσάς! Διότι όλοι εσείς, κι εμείς μαζί σας, ως άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες, περνάμε τις φάσεις μας κατά καιρούς. Φάσεις με υψηλές τάσεις δημιουργικότητας, φάσεις πιο τεμπέλικες, φάσεις που θέλουμε να δημιουργήσουμε και δεν έχουμε έμπνευση... Ό,τι και να καταφέρουμε όμως στο τέλος να ολοκληρώσουμε, μας αφήνει την πιο γλυκιά κι αγαπηριάρικη αίσθηση.

Καλώς ορίσατε!

08/12/2016
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Κάποιοι από σας, θα έχετε ήδη προσέξει πως εδώ κι ενά μήνα περίπου, διαβάζετε αναρτήσεις που δημοσιεύουμε στο νέο μας blog ο σπιτο, (μέσω των social media στα οποία μας ακολουθείτε) το οποίο όλο αυτό τον καιρό είναι στη φάση της οικοδόμησης του -θα λέγαμε- κι άρα η λειτουργία του ως τώρα ήταν κυρίως δοκιμαστική.

Οι παλαιότεροι φίλοι, γνωρίζετε την αγάπη μας για τις κατασκευές και τις δημιουργίες γενικότερα, αλλά και την ψυχική πλήρωση που μας παρέχει το να μοιραζόμαστε μαζί σας, ιδέες, οδηγίες και μικρά μυστικά για κάθε μορφής δημιουργική απασχόληση (hobby).

Πως να φτιάξετε χειροποίητα στολίδια Χριστουγεννιάτικου Δέντρου!

24/11/2016
από Χρύσα Καλλιγιάννη

Θέλετε να αλλάξετε την εμφάνιση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σας αυτή τη χρονιά; Η οικονομική κρίση σας τρομάζει και ο προϋπολογισμός σας δεν το επιτρέπει;
Όλα γίνονται! Φτάνει να έχετε όρεξη και ελάχιστο χρόνο να ασχοληθείτε!

Ιδιαίτερη & μοντέρνα μολυβοθήκη Μολυβοθήκη Ελατήριο για μικρούς και μεγάλους!

23/11/2016
από Χρύσα Καλλιγιάννη
Δημοσιευμένη ανάρτησή μας 
στο περιοδικο Creativity
Φθινοπωρο 2016 / Τευχος 11ο / Σελ. 24
 

 

Μολυβοθήκη Ελατήριο!